Het eerst consult

Het eerste consult bestaat uit een intake-gesprek, tong- en polsdiagnose en een behandeling met acupunctuur, advies van levensstijl aanpassing,  en duurt 45-60 minuten. Bij intake-gesprek wordt u veel gevraagd over uw klachten, zoals pijn, vermoeidheid, slapen, spijsvertering, leefomstandigheden volgens TCM diagnosemethoden.
Er wordt niet alleen naar de klachten gekeken maar ook naar andere verschijselen om een goed beeld te krijgen van je energetische toestand.

Vervolgconsulten
Deze duren 40-50 minuten. Na een korte evaluatie van het effect van de vorige behandeling, bekijk ik je tong en voel de pols. Daarna prik ik de punten die behandeld moeten worden. Nadat een tong-en polsdiagnose is gesteld, wordt een behandelplan opgesteld en kan de eerste behandeling beginnen. Hierna heeft u meestal wekelijks een vervolgbehandeling.

De praktijk houdt aan hygiënische voorschriften zoals het gebruik van steriele wegwerpnaalden. De behandelbank is een sterk model voor fysiotherapie  met schone papierrol op de bank. Elke punt voor het prikken wordt desinfecteert met 70% alcohol.

Evaluatie

Na een aantal behandelingen vindt er een evaluatie plaats. Hierin wordt besproken of verdere behandeling nodig of zinvol is en welke resultaten te verwachten zijn. Bij relatief lichte klachten zal de behandelperiode kort zijn, en ernstige- of chronische aandoeningen wordt gezocht naar de effetieve behandelmethoden en frequentie.

0
Connecting
Please wait...
Send a message
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?