Welkom

Traditionele Chinese Geneeskunde (T.C.G. of TCM) vindt haar oorsprong in een unieke, veelomvattende en systematische theoretische structuur waaronder de theorie van de Vijf Elementen, het meridiaan-stelsel van het menselijk lichaam, Zang Fu organen, polsdiagnose, tongdiagnose, Yin en Yang filosofie. Elke behandeling wordt uitgevoerd volgens de persoonlijke energie toestand van de patiënt met deze holistische benadering van Taoïsme.

Acupunctuur is een onderdeel van Chinese geneeswijzen. Hierbij worden naalden op acupunctuurpunten langs de meridianen in het lichaam gestoken, het stimuleren van zulke punten corrigeert onevenwichtigheden van de energiestroom, versterkt en reguleert het immuunsysteem, verlicht de pijn veroorzaakt door een ontsteking of werkelijke/potentiële schade aan weefsels.

Acupunctuurpraktijk is weer open vanaf 3 maart (update 03-03-2021)

Onze acupunctuur praktijk is weer open vanaf 3 maart. Nieuw afspraak maken is mogelijke via contact gegevens hieronder.

Belangrijke effecten van acupunctuur

1. Natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen de pijn van de ontsteking:  door naalden te prikken op bepaalde energiebanen van ons lichaam maken de hersenen meer endorfine, een soort opioïde peptiden met pijnstillende eigenschappen. Die opioide peptiden helpen beter te ontspannen en de pijn te verminderen. Bij vooral mensen met chronische pijn, zoals hoofdpijn, spierpijn, rugpijn, pijn bij de gewrichten (artritis en artrose), Bi-syndroom, enz.

2. Effect op het Immuunsysteemde intacte huid van ons lichaam is de eerste defensie tegen allerlei infecties. De naaldprik op bepaalde acupunctuurpunten van de huid geeft ons lichaam een duidelijk waarschuwingssignaal en het helpt het afweersysteem te versterken en een immuunreactie beter te reguleren. Dat betekent: mensen die last hebben van een frequente verkoudheid of die chronische luchtwegen infectie hebben, kan je met acupunctuur de verzwakte weerstand verhogen.

Yin-en-Yang3. Yin en Yang evenwicht herstellen:  Gezonde gedachten en een lichamelijke conditie hebben te maken met de wisselwerking tussen Yin en Yang energie, lees meer… Door acupunctuurnaalden te prikken op bepaalde meridianen kan je helpen de energie beter te laten doorstromen en het Yin-Yang evenwicht te herstellen. De acupunctuur werkt effectief bij mensen met chronische vermoeidheid en slapeloosheid door stress en overspannenheid. Ook bij een zwakke conditie wordt acupunctuur in combinatie met kruidentherapie toegepast.

Met de holistische benadering van de taoïstische filosofie, heeft TCM veel verschillende methoden ontwikkeld in de behandeling van ziekten en oorzaak aanpakken volgens de individuele toestand.

Introductie TCM Center Q. Wang

0
Connecting
Please wait...
Send a message
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?